Sütyen Hakkında Bilinen Şehir Efsaneleri

Sutyen hakkında doğru bilinen yanlışlar. Sutyen kanser riskini artırıyor mu? Uyurken sutyen giyilmeli mi? Sutyenlerin ömrü ne kadar? İşte kadınların sutyen hakkında doğru bildiği yanlışlar…

 

Sutyen Hakkında 7 Maddenin Detayları:

sutyen hakkında

 

 

  1. Sutyenler sanıldığının aksine, kanser riskini artırmıyor. Popüler bilim dergisi Scientific American, sutyenlerin bir şekilde zehirli maddeleri meme dokusunda tutarak kansere sebep olduğunu belirten açıklamaları 1990’larda yayılmaya başlayan bir efsane olarak tanımlıyor.
    Bu efsaneyi günümüzde de pek çok insan geçerli bir bilgi olarak kabullense de hiçbir bilimsel araştırma bunu desteklemiyor.
  2. Sutyen hakkında bir araştırmada ilk önce ABD’li kadınların meme ölçüsü ortalama 34B olarak açıklanmıştı. Şimdi ise 36C olduğu söyleniyor. Sutyen üreten ve satan mağazalar elbette satın alınan ürünlerin kayıtlarını tutabiliyor ve hangi bedenin en çok satıldığını görebiliyor. Ancak konunun uzmanları, ortalama bir bedenin bilinemeyeceğini söylüyorlar. Çünkü diğer kıyafetler gibi sutyenlerin de kalıpları markadan markaya hatta modelden modele değişiyor.
  3. Bazı kadınlar, uyurken sutyen giymenin memelerin sarkmasını engellediğini düşünüyor ancak bu doğru değil. Plastik cerrahi uzmanı Dr. Carlos Burnett’in açıklamalarına göre sutyenli uyumak memelere herhangi bir zarar da vermiyor.
  4. Pek çok kadının düşündüğünün aksine, sutyeninizin kıyafetlerinizin altından görünmesini istemiyorsanız beyaz renk her zaman en iyi seçenek değil. Bu gibi durumlarda seçeceğiniz sutyen, ten renginize en yakın olan renkte olmalı.
  5. Sutyen hakkında Fransız araştırmacılar tarafından yapılan bir diğer araştırmada sutyenlerin herhangi bir faydasının olmadığını, hatta göğüslerin daha fazla sarkmasına sebep olabileceğini açıklayan çarpıcı bir rapor sundular. Bu araştırma sürecinde 18-35 yaş arasındaki 300’den fazla kadının memeleri 15 yıl boyunca gözlendi. Burnett’e göre bu araştırma sonucunun kesin olduğunu düşünmek yanlış çünkü araştırmacılar süreç boyunca kadınların meme uçlarıyla köprücük kemiği arasındaki mesafeyi ölçtüler, ancak asıl sarkan kısmın meme ucunun alt kısmı olduğunu ve kadınların meme ölçülerini ihmal ettiler.
    Burnett, sutyenin meme dokusundaki liflerin sürekli hareket etmekten dolayı gevşemesini engellediğini söylüyor.
  6. Memelerinizi kaldırma işlemini yapan kısım sutyenin kupu, içindeki teli veya askıları değildir. Asıl iş sırtınızı saran bant kısımındadır. Askılar sutyenin göğsünüze yapışık kalmasını sağlarken, desteğin yüzde 90’ını bant verir. Bantların sırttaki eti sıkıştırmadığı sihirli bir sütyen yok. Bantlar vücudunuzu sıkı sıkıya sardığı için sırt bölgesinde sıkışma ve çizgi yaratmak zorunda.
  7. Konunun uzmanları sutyenlerin ömrünün 6-9 ay olduğunu değerlendiriyor. Ama eğer makinede değil de elde dikkatlice yıkanırsa ömürlerinin bir yıla kadar uzayabileceğini söylüyor. Küçük memeli kadınlar bu konuda daha avantajlı çünkü onların sutyenlerinin askıları çabuk esnemiyor.

Huffington Post

İptal için ESC...